Tijdens een recente merkenstudie waaraan 20.000 Belgen deelnamen, kwam Leonidas als absolute winnaar uit de bus in de categorie chocolade. Meer nog: 1 op 3 verkochte Belgische kwaliteitspralines is van het merk Leonidas. Bovendien stellen 55% van de Belgen dat Leonidas hun favoriete pralinemerk is. Helemaal niet slecht in het chocoladeland bij uitstek, toch?
Natuurlijk! Onze producten zijn te bestellen via onze webshop.
Chocolade spreekt al onze zintuigen aan: onze ogen, huid, oren, smaak en reuk. Elke praline moet er zacht en glimmend uitzien en een rijke bruine kleur hebben. Hij mag niet te opvallend naar suiker ruiken. Een perfect gemaakte praline moet kraken bij de eerste beet. Wanneer een praline begint te smelten in uw hand nog voor u erin bijt, betekent dit dat hij veel cacaoboter bevat, wat een goed teken is. Laat de praline zachtjes in uw mond smelten: u mag hierbij geen korreltjes voelen. Bij een tweede of derde beet komen de extra aroma’s van de vulling vrij. Duw de praline tenslotte zachtjes tegen uw verhemelte zodat de smaak zich daar ten volle ontplooit. Neem uw tijd om ervan te genieten. Wij hebben ook onze tijd genomen om hem te maken.
Sinds 3 augustus 2003 laat een Europese richtlijn de fabrikanten toe om bij de samenstelling van hun chocolades plantaardige vetten te gebruiken (in plaats van cacaoboter), maar wel onder zeer strenge voorwaarden. Deze richtlijn zorgde voor heel wat beroering bij fabrikanten en consumenten. Leonidas heeft in deze kwestie altijd een klaar en duidelijk standpunt ingenomen. Leonidas zal altijd 100% cacaoboter blijven gebruiken.
Palmolie, een grondstof waarrond heel wat controverse bestaat, wordt door Leonidas niet gebruikt als ingrediënt voor zijn pralines.
Leonidas preciseert echter dat er sporen van palmolie aanwezig zijn in de orangettes. Deze sporen (< 1%) zijn het resultaat van de bewerking van de gekonfijte sinaasappelreepjes door de leverancier.
Leonidas heeft echter beslist om op zoek te gaan naar alternatieven zonder palmolie en werkt met zijn leveranciers samen om de laatste percentages palmolie te kunnen vermijden.
Alles hangt af van de soort allergie. Onze Leonidas-producten bevatten een bepaald aantal ingrediënten die allergieën of intoleranties zouden kunnen veroorzaken(zoals melk, soja, gluten of noten). Hebt u last van een voedselallergie, stuur ons dan gerust een e-mail. We vertellen u graag welke pralines u probleemloos kunt eten. Samengevat:
Eieren en eiderivaten (albumine)
In sommige producten worden stukjes koek gebruikt die eiwit kunnen bevatten. Sporen van ei kunnen dus aanwezig zijn in een groot aantal producten. De gelei, de sinaasappel- en citroenschijfjes bevatten eveneens albumine.
Gluten Gluten is een molecule die wordt aangetroffen in granen zoals tarwe, gerst, haver en hun derivaten zoals malt. Sommige Leonidas producten zijn gemaakt met ingrediënten die gluten of sporen van gluten bevatten en kunnen bijgevolg gluten bevatten.
Droge vruchten Alle Leonidasproducten kunnen sporen van droge vruchten bevatten. Veel Leonidas producten bevatten noten als hoofdingrediënt (hazelnoten, walnoten, amandelen, pistachenoten, pecannoten, ...).
Melk (lactose, melkproteïnen,...) Zuivelproducten zijn uiteraard cruciale ingrediënten bij de bereiding van de meeste Leonidas producten. Ondanks de strikte reinigingsprocedures kunnen er sporen van melk aanwezig zijn in alle producten, met inbegrip van producten die geen melk of melkderivaten bevatten als ingrediënt.
De leveranciers van Leonidas waarborgen dat de gebruikte sojalecithine uitsluitend afkomstig is van soja van planten die zeer streng worden gecontroleerd op de aanwezigheid van genetisch gewijzigde soja. Zij garanderen dat de PCR-analyses negatief zijn.
Wat glucose en glucosehoudende producten betreft, waarborgen onze leveranciers ofwel dat ze worden vervaardigd op basis van tarwezetmeel dat niet genetisch werd gewijzigd, ofwel dat de oorsprong werd gecontroleerd op de aanwezigheid van genetisch gewijzigde maïs.